
باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی - ملک محمد نجفی معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در راستای تسریع و بهینهسازی ارائه خدمات به جامعه معزز ایثارگران، به عنوان یکی از اولین دستگاههای متصل به مرکز زیرساخت یکپارچه ابری در بنیاد شهید و امور ایثارگران استقرار پیدا کرد.
وی با اشاره به اجرای ماده ۱۰۷ قانون برنامه هفتم توسعه توضیح داد: در مجموعه بنیاد، ۱۰۵ خدمت به صورت الکترونیکی به ایثارگران ارائه میشود که از این تعداد، ۱۵ خدمت به صورت هوشمند در حال انجام است.
نجفی بیان کرد: این پروژه از چهار ماه گذشته آغاز شده و در مرحله پایانی قرار دارد. تاکنون بیش از ۴۰ سامانه و حدود ۱۲۰ سرور به این زیرساخت منتقل شده است.
وی افزود: خدماتی مانند بیمه تکمیلی، ثبتنام کنکور سراسری، کسر خدمت نظام وظیفه، تخریب اداره خدمات سیاحتی و زیارتی و ارائه خدمات آزمون به صورت برخط و هوشمند ارائه میشود و ایثارگران نیازی به مراجعه حضوری و دریافت معرفینامه ندارند.
نجفی خاطر نشان کرد: با تکمیل هوشمندسازی خدمات، سطح رضایت و امنیت ارائه خدمات به جامعه ایثارگران بیش از پیش افزایش یابد.
راهاندازی زیرساخت ابری بنیاد شهید با توزیع ترافیک و امنیت یکپارچه
کریمی مسئول پدافند بنیاد شهید گفت:با توجه به حملات گسترده سایبری در کشور، برای اولین بار خدمات امنیتی با همکاری دکتر هاشمی و دکتر جلالی بهصورت یکپارچه در داخل ابر بومی ادغام شدهاند. این خدمات بهصورت Embedded و همراه با راهاندازی ابر، فعال میشوند؛ بنابراین برخلاف مدلهای سنتی، نیازی به پیوند جداگانه تجهیزات امنیتی به شبکه نیست.
وی افزود: علاوه بر مرکز داده اصلی در مرکز امام، سه نقطه دیگر از کشور نیز از طریق بستر شرکت مخابرات ایران بهعنوان مراکز پشتیبان تعریف شدهاند تا در صورت بروز اختلال احتمالی در تهران، خدمات بهصورت پایدار از سایر نقاط کشور ادامه یابد.
وی درباره سه مؤلفه اصلی توضیح داد: این پروژه نخست، ایجاد پلتفرم ابری بومی و داخلی؛ دوم، مشارکت مؤثر شرکت مخابرات ایران در تأمین ارتباطات امن و پرسرعت؛ و سوم، تجمیع توان تخصصی امنیت کشور دارد. هدف ما این نبود که صرفاً یک شرکت مجری کل پروژه باشد؛ بلکه با بهرهگیری از تجربه موفق سازمان پدافند غیرعامل، تحت فرماندهی سردار جلیلی، توان فنی و تخصصی کشور را در قالب یک کنسرسیوم بهکار گرفتیم. هر شرکت بهترین محصول خود را ارائه داد و در کنار هم یک مجموعه منسجم و ملی شکل گرفت.
کریمی خاطر نشان کرد:از مهمترین دستاوردهای این پروژه، ایجاد زیرساختی مقاوم در برابر تهدیدات سایبری است که قابلیت توسعه و بومیسازی کامل را داراست.
ابریسازی گامی مؤثر در بهینهسازی منابع و افزایش پایداری شبکه است
جعفر پور رییس مخابرات ایران گفت: با تأکید بر وجود ناترازی و محدودیتهای فعلی کشور در حوزه منابع گفت: ظرفیتهای بسیار بزرگی در کشور وجود دارد که در صورت مدیریت صحیح، میتوان از آنها برای حل بسیاری از مشکلات بهرهبرداری کرد. فناوری ابری از جمله راهکارهایی است که در سراسر دنیا مورد استفاده قرار گرفته و امروز ایران نیز ناگزیر به بهرهگیری از این تکنولوژی مدرن است.
وی افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال مدیریت بهینه این منابع است. خوشبختانه در شرکت مخابرات ایران نیز با وجود زیرساختهای گسترده مانند بیش از ۲۵۰ هزار کیلومتر شبکه و بیش از ۱۱ هزار مرکز مخابراتی در سراسر کشور، امکان بهرهبرداری از فضاهای استاندارد و مراکز مخابراتی بهعنوان مراکز داده فراهم شده است.
وی عنوان کرد:با کوچکسازی تجهیزات سنتی و استفاده از پلتفرمهای بومی و دانشبنیان که توسط شرکتهای داخلی توسعه یافتهاند، امکان ارائه خدمات توزیعشده، امن و تحت مدیریت یکپارچه فراهم شده است.
وی نقش پدافند غیرعامل را در این پروژه بسیار مهم توصیف کرد و گفت: مدیریت متمرکز و صحیح ظرفیتهای گسترده موجود در کشور، بهویژه در حوزه ارتباطات، میتواند در برابر تهدیدات امنیتی بسیار راهگشا باشد. بهرهگیری از ارتباطات اختصاصی و بسترهای امن در بستر ابری یکی از مؤلفههای کلیدی این پروژه است. در ضمن برای بنده و همکارانم در شرکت مخابرات، افتخار بزرگی است که در خدمتی مشارکت داریم که بهویژه برای خانواده بزرگ شهدا امنیت، پایداری و دسترسی به خدمات را فراهم میسازد.